Méh és petefészek ultrahang szűrése

A nőgyógyászati szervek ultrahang vizsgálatának két módja is van, az egyik a has- és kismedencei ultrahang, a másik a hüvely ultrahang szűrővizsgálat. Egyik sem teszi szükségtelenné a másikat, inkább kiegészítik egymást. 

A MÉH hasi ultrahang vizsgálata annak alakját, helyzetét fali szerkezetét jól meg tudja határozni. A nagyság megítélése, a falvastagság felmérése a nyálkahártya vastagság megítélés pontos lehet, azaz a méh jóindulatú daganat (myoma) felfedezhető, illetve ismételt vizsgálattal a növekedési készsége-üteme lemérhető. A kóros méhnyálkahártya vastagsága további vizsgálatokat igényel, méhben zajló rosszindulatú daganatos folyamatok felderítéséhez. A méhnyak pontos vizsgálatát nem szolgálja az ultrahang vizsgálat, azt nőgyógyászati vizsgálattal kell időszakosan ellenőrizni. Végzése évente szűrés, kóros folyamatok (myoma) követése javasolható. 

A PETEFÉSZEK és a méhfüggelék-petevezetékek vizsgálata is része a hasi ultrahang vizsgálatnak. A petefészek alakja, nagysága, helyzete, szerkezete jól meghatározható ultrahang vizsgálattal. Felmérhető a peteérés ideje, ha erre szükség van. Van mód hogy megítélhessük a petefészek leggyakoribb kóros elváltozásait is, esetleges gyulladásos folyamatokat, cysták jelenlétét, daganatok jelenlétét, rosszindulatú daganatok gyanúját.

A petevezetékek - a petefészektől a méhbe vezető járat – alakja nagysága vizsgálható hasi ultrahanggal. Ennek kóros folyamatai, gyulladások, kóros térfogati növekedés (tömlőt elfajulás) - méhen kívüli terhesség jól felismerhetők.

Cleopatra Medical Center Kft. (Szinyei Merse Ház)

 

Rendelési idő minden hétköznap 8-20 óráig.

Bejelentkezés minden nap 8-22 óráig ☎ 06 (30) 30 88 900 telefonszámon.

Kérdése esetén hívjon minket vagy írjon nekünk, info@cleopatramedicalcenter.hu

Címünk 1064 Budapest, Szondi utca 51. (Szinyei Merse Ház)